Vivat streda #9 » Vivat Slovakia | videohra z divokých 90. rokov

Nahrávali sme ďalšiu legendu - Vivat streda #9

Vivat streda #9

Posledné záblesky leta, prudké výkyvy počasia a neustála dedikácia vám - fanúšikom a podporovateľom. Aj tak sa dá opísať aktuálna atmosféra v Teame Vivat. Tento týždeň máme pre vás vo Vivat Strede nachystanú nejednu perličku z vývoja, na čele s náročným, ale aj extrémne zábavným nahrávaním dobového auta, ktoré bude väčšine z vás určite dobre známe, ale aj monumentálne modely niektorých budov zo Stáreho Mesta a Ružinova. Dúfam, že tak ako pre nás, je aj pre vás veľmi záujimavé sledovať týždeň čo týždeň roznorodosť aktivít, ktoré patria pod kapotu herného priemyslu. 🤗

DieloTai, Jakub

Autentické zvuky áut - Part 2

 

Cez víkend sme boli nahrávať ďalšie ikonické vozidlo, tentokrát Škodu 1203. Nahrávanie sa síce zaobišlo bez krvi a sĺz, za to nie bez potu, nakoľko slniečko fajne pripekalo a 1203ka na naše veľke počudovanie nemala klímu. 😄 Od zvukov klaksónu, blinkerov a stieračov po štartovanie, rozbeh, prejazd a mnohé iné - z tohto legendárneho autíčka sme skutočne vyžmýkali maximum čo sa dalo. Veľká vďaka patrí Štúdiu 1203 za zapožičanie tejto krásky. Obrovská vďaka patrí aj vodičovi Jakubovi a asistentovi Romanovi Lipkovi z tímu Vivat, a samozrejme aj vedúcej scenára Barbore Kaňokovej.

- Lukáš Holocsy

Ministerstvo kultúry SR - final fáza

 

Ministerstvo kultúry, ktoré už všímaví čítatelia Vivat Stried môžu poznať z tej poslednej je na svete a uzatvára tak jeden z najviac dôležitých blokov námestia SNP. Stavba ma prekvapila svojou komplexnosťou a zároveň naštvala, nakoľko pri procese jej tvorby za obeť padol jeden počítač - konkrétne notebook, ktorého výkon na vývoj Vivat Slovakie už proste nedostačoval. 😊 Budovu zdobia dve národné vlajky, štyri sochy, a obrovské množstvo gotických rýms, stĺpov a ornamentov, ktoré značne preskúšali moje skills - Či dostačujú, ohodnoťte sami. Mimochodom, vedeli ste, že v budove Ministerstva kultúry sa nachádza aj obchod s alkoholom? Rozhodne to maj na pamäti ak sa náhodou v piatok na "SNPčku" objavíš. 😄

- Dominik Lopušný, BigN

Nemocnica Ružinov - final fáza

 

"Pri písaní tohto textu som si projekt otvoril, nech sa môžem naň jeden z posledných rázov pred vydaním hry pozrieť letecky. V Blenderi som na ňom "stál" na miestach, kde sa hráč asi bez použitia špekulatívnej explózie nedostane a musím uznať, že výhľady zo striech komplexu sú impozantné. Spomínanú explóziu experimentálnym hráčom odporúčam. Model kvôli jeho veľkosti zabral neskutočne veľa času, dalo by sa povedať, že už len postavenie skutočnej by trvalo dlhšie. Prajem príjemné obehnutie hernej verzie Ružinovskej nemocnice."

- Dovek, Miloš Ujmiak

Autobus Kolimaha 435

 

Nejednému z vás iste vybehne slza nostalgie pri spomienke na starý, dobrý autobus.. Cez leto vypečené, cez zimu mrazivé, tieto autobusy polosamonosnej konštrukcie s motorom umiestneným v zadnej časti vozidla na dlhé roky ovládli ulice miest v celom Československu. Upravená verzia tohto vozidla bola okrem prevozu koní používaná aj väzenskými službami, až do bodu kedy tieto zlýhali a nechali svojich "cestujucich" utiecť aj s kolesami. 😅

- Ivan Mitter

OC Dubaj

 

Medzi poľským inštitútom a ministerstvom kultúry sa nachádza dnes už legendárne, obchodné centrum Dunaj, teda Dubaj. Jedná sa síce o starší model ale myslím si, že je na mieste sa k nemu takouto formou vrátiť a kus si naň posvietiť 🙂 Budova ako taká je takmer celá presklená a jej strechu zdobí terasa, na ktorej verím že sa ocitol nejeden Bratislavčan. Výzvou bola zadná časť tvorená garážami a kovové dekorácie ktoré stavbe dodávajú ten správny šmrnc. Mimochodom KCčko sa medzičasom presunulo na strechu Prioru.

- Dominik Lopušný, BigN

Wishlistni hru Vivat Slovakia

Mať pripravovanú hru vo wishliste je pre vývojárov to najdôležitejšie. Počet ľudí, ktorí si hru Vivat Slovakia pridá do zoznamu prianí je častokrát zásadné pre potenciálnych partnerov, ale aj pre nás, aby sme vedeli odhadnúť reálny dopyt po hre. Takže ak sa ti to doteraz nechcelo riešiť, je ideálny čas pridať Vivat Slovakia do wishlistu na Steame. Úprimne ďakujeme!

Wishlistni hru Vivat Slovakia

Nákupné stredisko Jadran

 

Po dlhej dobe modelovania som sa konečne dostal ku finále a doriešil som optimalizáciu a aj textúry nákupného centra Jadran. 🙂 Na textúry používam vždy môj obľúbený program Quixel Mixer, na ktorom som spravil stenu a kopu detailov som aplikoval tak, aby budova vyzerala čo najviac realisticky. Práve kvalitná textúra dokáže zázraky, preto využívam vždy čo najlepšie kombo, aby budova spĺňala úroveň kvality, ktorú si zaslúži! A to nie je všetko. Súčasťou dnes už neexistujúceho obchodného domu, s ktorým sa spája veľa afér 90. rokov, pribudne ešte jeden kľúčový objekt! Ten však uvidíte, až keď si hru Vivat Slovakia sami zahráte, akonáhle vyjde na Steame.

- DamianusMagnus

Preliezka "Hrad" - 1. fáza

 

Tento typ preliezky poznáme snáď všetci. Ja osobne mám na takýto "hrad" veľmi živé spomienky. Hrad modelujem hlavne podľa pamäti. Preliezka bude ešte doplnená o farebné textúry a ďalšie detaily.

- Michal Jakabčic, Molotov cocktail

Bytovka oproti BBC

 

Budova nachadzajuca sa oproti Bratislava Business Centre je ďalšia pekná, ale vďaka svojim rozmerom na modelovanie možno náročnejšia budova. Na prvom poschodí sa nachádza obrovská terasa, ktorá mi pri modelovaní trošku skomplikovala robotu, ale model je konečne na svete. V súčastnosti na prízemí nájdeme pár obchodov, reštaurácií a aj kaviareň.

- Nikol Poláková

Ak ťa takáto forma vývojárskych denníčkov baví a chceš aby Vivat Streda pokračovala, najlepšie ako nám o tom môžeš dať vedieť je komentárom alebo lajkom na

Ďakujeme za záujem!

Team Vivat